loading


X
ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА - www.astralholidays.bg

Крит и Закинтос
Ако искате да се насладите на интригуваща почивка на място, което предлага разнообразие от култури, история, вкусна храна и нощен живот, посетете Лисабон. Столицата на Португалия и нейния най-голям град предлага на своите гости интригуващо разнообразие от гледки, които се разкриват, докато се разхождате из улиците. Магията на града идва от фактът, че се намира върху седем хълма, разположени около река Тежу, всеки от които представлява старинен квартал със собствена история и завладяващи места, които да посетите. Можете да се разходите из тесните улички на еврейския квартал Алфама, да посетите музея на декоративния фаянс. За любителите на шопинга е квартала Байша с Триумфалната арка и търговската улица Руа Аугуста, от където тръгват и известните лисабонски трамваи. В квартала Балем можете да се запознаете от близо с музея на каляските и да посетите някой нощен клуб или изискан ресторант, изградени върху известните докове на пристанището. Паркът на нациите пък е олицетворение на модерната част на Лисабон с множество космополитни сгради, Океанариумът и най–големия висящ мост в Европа - “Вашку да Гама”.

1. Обща информация за почивката:
Португалската столица се радва на топъл климат с горещи лета и меки зими. Лисабон е най-топлият град в Европа като през зимата температурите рядко са под 15 градуса. Сняг и скреж почти няма. Тъй като се намира много близо до океана, времето в Лисабон е много ветровито и променливо. До Лисабон може да стигнете с абсолютно всеки вид транспорт като най-лесен и бърз начин си остава летенето със самолет. Близо до града се намира най-голямото летище в Португалия, Aeroporto da Portela, където всеки ден кацат самолети от всяка точка на света. Друг начин за придвижване до града е с влак до една от двете основни гари: Santa Apolónia и Gare do Oriente. Лисабон може да бъде достигнат и с кола или автобус по една от 6-те свързващи го с останалия свят магистрали.

2. Какво да посетим:
Разположеният на седем хълма град предлага завладяваща смесица от култура, история и забавления. Любителите на науката и културата могат да посетят Академията на науките, датираща от 1290 г., множеството музеи - археологически; морски; нумизматичен; на античното и източното изкуство; музея на декоративния фаянс “azulejos”; на каляските; на карикатурите, Океанариумът и ботаническата градина. Задължителна за посещение е емблематичната за Португалия и Лисабон кула Балем. Не пропускайте и възможността да се повозите на трамвай 28. Той е един от трите лисабонски трамваи, създадени в началото на 20 век, които обикалят из стария град. Това е една невероятна възможност да се запознаете с красивите гледки, които предлага Лисабон.

3. Шопинг, ресторанти и барове:
Ако искате да се докоснете до автентичната португалска кухня, избягайте от големите туристически ресторанти и посетете някой малък семеен ресторант. Ще ги познаете по изписаните на табели пред вратите „pratos do dia” (меню на деня). Ресторантите Фадо, където се свири автентичната за Португалия музика Фадо, също са задължително място за похапване. Едни от най–добрите са в кварталите Алфама и Байро Алто - “Адежа Мачадо” или “О Форкадо”. Ако искате да усетите нощния живот на Лисабон, най-извесните дискотеки, нощни клубове, пъбове и джаз-кафенета се намират на кея на река Тежу, изградени на мястото на старите докове. Любителите на шопинга могат да купят Lisbon Shopping Card – карта за намаления, която дава между 5% и 20% намаление в магазините в трите основни търговски улици на града: Baixa, Chiado и Avenida da Liberdade.

4. Полезна информация:
Отделете си поне един ден, ако решите да посетите замъка на Св. Джордж и да се порадвате на спиращите дъха гледки, които се разкриват. Още един ден ще ви бъде нужен за посещение на шопинг улиците на града. За да се докоснете до историческата магия на Балем и да успеете да посетите всички музеи също ще бъде нужен отделен ден. Музеите са затворени в понеделник, а много църкви затварят врати всеки ден за по няколко часа на обяд. Повечето музеи предлагат безплатен вход всяка неделя до 2 часа на обяд.
АБОНИРАЙТЕ СЕ
ЗА НАШИТЕ
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
AH Chat Software