loading


X
ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА - www.astralholidays.bg

Крит и Закинтос
Как да стигнем до там?
Най-лесният и бърз начин да стигнете до Санторини е чартърен полет от София само за час. Редовните линии през Атина са с удобни връзки и може да пътувате по всяко време. С кола и ферибот от Пиреа също е добър вариант, но Ви трябва повече време.

По кое време?
Най-подходящото време да посетите Санторини е от ранна пролет до късна есен. Времето е топло и приятно, с разхлаждащ средиземноморски бриз. Организираните чартърни полети през пролетта и есента са най-удобният вариант за запознаване с острова.

Къде в Санторини?
На западното крайбрежие със столицата Фира със смайващата гледка към Калдерата, на север в Ия с един от най-красивите залези в света или на плажа в Камари. Където и да отседнете ще останете запленени от красотата и магнетизма на Санторини.

Защо в Санторини?
Санторини е остров с неповторима атмосфера, с малки китни къщи в бяло и синьо накацали по склоновете, спиращи дъха гледки към безкрайното море, екзотични черни и червени вулканични плажове, с романтика за влюбени, място, което трябва да се усети.

Колко струва?
Целия остров може да обиколите с местните автобуси за по-малко от 2 евро в посока. Моторите и коли под наем са много популярни и достъпни. Заведенията с гледка към Калдерата са изискани и скъпи, но на острова има места за всеки вкус и възможности.

Обща Информация:
Санторини е прекрасен остров. Място, което трябва да се види!
В далечното минало Санторини е бил един остров, но след голямо земетресение се е разделил на няколко части и се образувала прочутата Калдера – залива със стръмните брегове. В днешно време Санторини се състои от основен остров с името Санторини или Тира (Thira), Тирасия (Thirassia) – по-малък остров с едно населено място, стария вулкан - Palea Kameni, Nea Kameni – новия вулкан и една скала от бяла вулканична пепел.
Разликата между западната и източната част на острова е огромна въпреки по-малкото от 10 км разстояние.

Западната част на острова е с високи стръмни брегове потапящи се в морето и живописни бяло-сини къщи с красива гледка към Калдерата. Фира, столицата на острова, Фиростефани и Имеровигли са градчета, които преливат едно в друго. Тук Ви очаква завладяваща атмосфера, тесни улички, изискани ресторанти, барове, клубове, магазинчета за сувенири. ..
На изток и юг в Камари, Периса и Периволос ще се отдадете на релакс на плажа, морето и дискотеките вечер.

Вземете мотор или кола под наем и обиколете вътрешността на острова от най-високата точка манастира на Пророк Илия, през китните селца Пиргос, Мегалохори и Емпорио до действащия вулкан Неа Камени. Пътешествието няма да бъде завършено без да видите залеза в Ия. Не го пропускайте!

Нашите съвети:
Не се колебайте, използвайте първата възможност за пътуване до Санторини! Посетете всички малки живописни селца, в собствен ритъм или се присъединете към организираните екскурзии, които предлагаме специално за Вас!
АБОНИРАЙТЕ СЕ
ЗА НАШИТЕ
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
AH Chat Software