loading


X
ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА - www.astralholidays.bg

Крит и Закинтос
Смарагдово синьо море, зелени хълмове, покрити с цветя, величествени бели скали, извисяващи ссе над кристалните морски води – неслучайно Закинтос е наричан „цветето на Изтока”.

Закинтос или известен още като Занте е малко кътче от Рая, предлагащо на своите гости всичко от което се нуждаят за своята почивка.
Без значение дали мечтаете за почивка сред красива природа, места за разходка, плаж и море или романтика през медения месец, Занте може да Ви предложи всичко това... и още.

С красива природа, мек климат, богата история и дъх на романтика, островът привлича хилади туристи годишно и ги омагьосва с приказната си красота.
Информация за острова:

Разположен в Йонийско море, остров Закинтос е една от перлите в короната на Република Гърция. С площ от 410 кв. километра и 123 км крайбрежна ивица, островът е трятият по големина всред Йонийските острови.
Най-южно разположен, Занте предлага на своите гости идеално съчетание на пълна релаксация на прекрасни плажове сред спираща дъха природа и възможност за разходки и екскурзии до близките острови.

История:
Легендите гласят, че островът е кръстен на Закинтос, син на аркадийския вожд Дардан. Омир го описва като салесен с гори. В последствие бива завладян от Кефалония Кефалис, баща на Лаертос и дядо на Одисей. Закинтос става част от царството на Одисей, който участва в Троянската война и чиито премеждия на път към дома след края на войната Омир описва в соята „Одисея”. След възстание на острова, Закинтос се превръща в самостоятелна държава. По късно бива покорен от Александър Македонски и след това от римляните. Според местните предания, Мария Магдалена донася християнството на острова, когато на път към Рим корабът й спира на Занте. Опустошаван от пирати и разбойници, завладян от венецианците, които го наричали „Цветето на Изтока”, днес Закинтос е част от Република Гърция и поради красивата природа, богата история и усмихнати граждани, островът е една от нейните най-популярни туристически дестинации.
През 1953г. Поради земетресение, много от сградите и църквите в Занте са разрушени, но островът запазва своята притегателна сила и красота и все още може да бъде видяно венецианското наследство в лицето на тесните улички, широк площад, старинни сгради и останки от разрушен венециански дворец.
Места които трябва да посетите:

Църквата Свети Дионисиос – Храмът на Свети Дионисиос – покровител на острова – е разположен на площад Страта Марина. В него могат да бъдат видяни икони, дело на известни гръцки майстори, както и мощите на светеца, пренесени на острова от манастира Строфадес, където Свети Дионисиос бил погребан.

Византийският музей – Тук можете да видите красиви дърворезби и картини от ХІІ, ХІІІ, ХVІІ и ХVІІІ век.

Музеят на Дионисиос Соломос (Dionysios Solomos) – посветен на един от великите кръцки поети.

Природонаучният музей на Закинтос – Разположен на около 15 км. От центъра на закинтос, в него можете да разгледате представители на флората и фауната не само на острова, но и в Гърция като цяло.При малко свободно време и желание, отделете минути и за Обшинската библиотека и художествената галерия.

Хълмът Страни – Тук е поставена статуя на поета Дионисиос Соломонос, който казвал, че гледката, разкриваща се от този хълм го вдъхновила да напише творбата си „ Химна на свободата”, превърнала се в химн на Гърция.

Хълмът Бохали – Разгледайте останките от разрушен венециански дворец и се насладете на живописната гледка към селцето Зоодохос Пиги.

Сините пещери – Едно вълшебно място. Открити през 1897 г. те се превръщат в една от най-известните забележителности на Закинтос. Името им произлиза от отражението на тюркоазените води на морето върху белите скали. Насладете се на пътуване с корабче под сводестите пещери и арки.

Корабокруширалият кораб – в близост до манастира Агиос Гергио Кремнао, корабът привлича множество туристи. Най-добре е да го посетите рано сутрин или следобяд, когато има по-малко хора.

Къде да отидем на плаж:
Заливът Ланага – Обявен за Национален парк, заливът е дом на застрашените морски костенурки Caretta caretta. Тук те снасят яйцата си. Моторните водни спортове са забранени тук. Ланагас е най-оживения комплекс на острова с множество кръчми, клубове и барове.

Аликес (Alykes)- Дълга плажна ивица с чудесен пясък с възможности за много водни спортове и богат избор на таверни, барове и дискотеки.

Аргаси (Argassi) – Тук можете да се насладите на разнообразни видове водни спортове.

Каламаки (Kalamaki) – Част от Националния морски парк. Каламаки е по- тих и спокоен курорт, подходящ за семейства с деца и влюбени двойки. Намира се в близост до летището.

Циливи (Tsilivi) – Рибарско селце с красиви плажове и богат избор на заведения, превърнало се в приятен курорт.

Василикос (Vassilikos) – Едно от най-красивите и привлекателни места на острова. Тук се намират някои от най-добрите хотели.

Места за забавление:
Ако сте любител на нощния живот, Лаганас е мястото за Вас. Той е най-големият и шумен курорт на острова, предлагащ на своите гости забавления до зори в повече от 50 бара и дискотеки. Негов съперник е Аргаси, но и другите курорти не им отстъпват.

Шопинг:
Навсякъде из острова ще откриете магазинчета за сувенири, кърпи, тениски и всякакви принадлежности, необходими ви за весела ваканция на плажа. Ако обаче търсите истинските магацини, пазарната улица Одос Александрас в град Закинтос е мястото за вас. Тук ще намерите голямо разнообразие от кожени облекла и бижута.
АБОНИРАЙТЕ СЕ
ЗА НАШИТЕ
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
AH Chat Software