loading


X
ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА - www.astralholidays.bg

Крит и Закинтос
За острова
Сицилия - неповторима смесица от слънце и море, ухание на жасмин и портокалов цвят, изключителна кухня и невъобразимо количество археологически находки - древногръцки храмове и театри, римски вили, мозайки и катедрали. Родина на мафията и дон Корлеоне, островът е белязан от следите на финикийци, гърци, римляни, византийци, араби, нормани, испански, френски и италиански династии.
Сицилия е най-големият средиземноморски остров, с предимно планински и хълмист релеф. Островът има прекрасен субтропичен климат - лятото е топло и много слънчево като туристическият сезон продължава от втората половина на април до началото на ноември. Зимата е мека като дори и през януари времето е доста приятно. Снежна покривка се образува главно в по-високите части на острова.
Посещавайки този удивителен италиански остров може да се насладите на множество невероятни места, приказни плажни ивици, които се славят като едни от най-качествените в цяла Европа и на възхитителни забележителности, за които ще разказвате дълго.

История
Бурното историческо развитие на Сицилия е предопределило богатото културно наследство на острова. Тук влияние са оказали множество древни племена като римски, византийски, нормански и вандалски народи. Значителен период от време Сицилия е била под управлението на чужди сили и именно поради това историята й се различава значително от тази на Италия. Островът е бил под опеката на Свещената Римска империя, под покровителството на Гърция и дори на Испания. Днес макар и да е част от Италия, Сицилия се отличава със специфична култура, възхитително архитектурно наследство и интересни обичаи.

Места, които трябва да посетите
Трудно е да се опишат най-очарователните места в Сицилия. Тук има множество градове, отличаващи се с прекрасна архитектура, впечатляващи забележителности и интересни места.

Палермо
Това е един от най-посещаваните градове на острова – оживен, колоритен и наистина възхитителен. Сред най-интересните забележителности тук са Катедралата „Санта Мария Асунта”, операта Политеама, Монашеските катакомби, множество замъци, площади и невероятни архитектурни произведения.

Сиракуза
Впечатляващо място, определено още от Цицерон като най-красивият град на Гърция. Сицилия е известна с възхитителното си архитектурно богатство, с множеството амфитеатри и забележителности. Посещавайки този необикновен град непременно разгледайте Гръцкият театър, старата част, Областния музей, пещерата на въжарите, храмът на Атина и храмът на Аполон. В близост до Сиракуза се намира китното градче Ното, известно с бароковата си архитектура и изящество.

Теормина и вулканът Етна
Разположен в подножието на най-големият и възхитителен вулкан в Европа, Теормина е известен курорт в Сицилия. Множеството забележителности, приятните заведения и прекрасните гледки към вулкана привличат хиляди посетители.
Етна определено е емблематична за острова. Този живописен активен вулкан е сред най-посещаваните забележителности и е възхитителен с височината си от 3323 метра. Може да се изкачите до самия кратер на вулкана, минавайки покрай застинали потоци от лава или да използвате специално създаденият за тази цел модерен лифт. Усещането да изкачите Етна наистина е несравнимо, обещаващо много адреналин и прекрасни емоции. През зимата вулкана е посещавано място от редица любители на зимните спортове.

Месина
Пристанищният град Месина също обещава невероятни емоции и приказни впечатления. Невероятните забележителности тук са Катедралата, множество църкви, площади, великолепни фонтани, културни паметници, паркове и градини.

Къде да отидем на плаж
Сицилия разполага с едни от най-добрите и красиви плажни ивици в Европа. Тук има цели 280 плажа, обагрени в златисто и бежово. Лазурното море, живописните брегове, обагрени в зеленина, величествените скали и прекрасните условия за плаж привличат милиони туристи. Където и да изберете да плажувате – няма да съжалявате. Това определено са едни от най-качествените плажове в Европа, който ще ви поднесат много морски емоции.

Места за забавление
Освен с великолепната си природа, прекрасни курорти и живописни плажове островът е известен и с още нещо – превъзходна кухня. Ястията тук ще ви поднесат невероятни аромати, възхитителни вкусове и разнообразие от пресни и качествени продукти. Не случайно сицилианската кухня е известна като една от най-апетитните и здравословни в целия свят. Италианска паста, домати, босилек, зехтин, морски вкусотии, топла пица и изобилие от шоколадови десерти и екзотични плодове – ястията тук наистина ще ви възхитят. Месните ресторанти ще ви предложат богат избор от специалитети и интересни вкусове. А през нощта може да посетите някои от множеството заведения, барове и клубове, където да се насладите на прекрасна музика, танци и интересни шоу програми.

Шопинг
В големите градове е пълно с множество интересни магазини и търговски центрове. В Сицилия са запазени и автентични пазари, предлагащи традиционна продукция. Има и много магазинчета за сувенири. Много известни са рибните пазари, който предлагат невероятно разнообразие от морски продукти.
АБОНИРАЙТЕ СЕ
ЗА НАШИТЕ
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
AH Chat Software