loading


X
ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА - www.astralholidays.bg

Крит и Закинтос
Пулия, по местоположение - "шпората и тока на Ботуша", е съкровищница на изкуство, история, природа, традиции, стил и духовност, която предизвиква интерес целогодишно и очарова посетителите си. Пулия олицетворява спокойствието на италианската провинция с бароковия си лукс и хотели от световна величина, намиращи се в сградите на манастири от 15-ти век. Въпреки богатата си култура и внушителна архитектура, Пулия е един от най-слабо изследваните региони в Италия. Тази най-южна част често е определяна като mezzogiorno, преведено като „обедно”. Наричат я така поради фактът, че точно там, слънцето грее по 300 дни годишно. В Пулия сякаш времето тече по-бавно от обикновено, давайки възможност на жителите и посетителите да се насладят на всички малки радости на живота.

1. Основна информация за почивката:
Мекият средиземноморски климат на Пулия и слънцето, което грее по 300 дни годишно, правят дългото лято (май- септември) най-желаното време за посещение на региона. Периодът от октомври до април е подходящ за посещение на провинцията. Ездата и вело походите са само част от дейностите, на които можете да се насладите. До Пулия най-често се стига с полет до Бари или Бриндиси. Друга опция е влакът от Париж, Милано или Рим. За любителите на морския транспорт - до Бриндиси често пътува ферибот от Гърция.

2. Какво да посетим:
За хората, които искат да пътуват през времето, районът предлага изобилие от места, които свидетелстват за древните корени на тази земя: от праисторията през Magna Graecia до Ренесанса и Барока, които откриваме във великолепието на Лече и Саленто. Самобитните махали и къщи Трули в долината Итрия са въздействаща картина от селското минало на областта. В същото време многобройните замъци и крепости, разпръснати по южното крайбрежие, разказват за времена, в които е разцъфтявала търговия, но и за врагове и опасности, които са застрашавали бреговете. Пулия е район, обвит в магическа атмосфера, в която миналото се прегръща с настоящето. Тук ревностно се пазят древни религиозни и народни традиции. Малки и големи градове оживяват с хиляди светлини, цветове, звуци, когато славят предаността си към светците-покровители с впечатляващи тържества и празници. Древните обичаи са увековечени чрез ритуали, свързани с реколтата, риболова и работата на майстори-занаятчии. Много фестивали, панаири и тържества се провеждат целогодишно във всяка част на Пулия: карнавалът на Putignano, фестивалът в Бари San Nicola , фестивалът на танците - Taranta в Мелпиняно са сред най-известните.

3. Плажове:
Две трети от региона е крайбрежен и най-добрите плажове се намират в южната част: полуостровите Саленто и източния Йонийски бряг. Плажовете на Пулия предлагат огромно разнообразие от дейности както за любителите на водните спортове, така и за тези, за които плаж е равно на почивка. Можете да карате сърф, да се гмуркате, да се возите с катамаран или просто да се препичате на плажа с коктейл от близкия бар.

4. Шопинг, ресторанти, барове:
Автентична Пулия можете да опознаете и на масата. Нейната храна и вино са хармония на изключителни аромати и вкусове. Тайната е в съчетанието на съставките, всички местно производство. Зарадвайте небцето си с автентични вкусове! Всяко малко селце има свои типични рецепти и ястия, предизвикващи истинска наслада. През юли и август, когато повечето хора са в отпуск, в Пулия се огранизират множество фестивали на храните, концерти и други подобни събития, намиращи си място из историческите градове и селца. Повечето хотели имат ресторанти на много високо ниво, където можете да похапнете качествена италианска кухня. Извън тях, в градчетата около бреговата линия, можете да откриете множество пицарии и ресторанти, предлагащи морска храна от най-висок клас. Нощният живот е по-силно развит в градчетата, намиращи се край морето. Там можете да се забавлявате в множеството барове и дискотеки на плажа.

5. Полезна информация:
Можете да обиколите региона с влак, но повечето туристи предпочитат да наемат кола, за да могат да се насладят по най-добрия възможен начин на крайбрежните пътища и спиращите дъха пейзажи. Повече информация за Пулия можете да откриете в официалния сайт на региона: www.viaggiareinpuglia.it
АБОНИРАЙТЕ СЕ
ЗА НАШИТЕ
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
AH Chat Software