loading


X
ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА - www.astralholidays.bg

Крит и Закинтос
На около 40 км на север от Барселона, между Средиземно море и крайбрежната планинска верига, се простира Коста Барселона - Маресме – една от най-предпочитаните дестинации в Испания. По време на Вашата почивка в Коста Барселона - Маресме ще останете очаровани от дългите и широки плажове, дружелюбното население и обслужването в хотелите. Доверете се на професионалистите от Астрал Холидейз при организацията на почивка със самолет до Коста Барселона - Маресме и избора на хотел в някой от курортите. Изберете едно незабравимо средиземноморско преживяване!

Благодарение на мекия си климат, блясъка на Средиземноморието и идеалното си географско положение, районът се е превърнал в известно място за почивка с най-високо качество. В района, освен с традиционната селскостопанска дейност (предимно винарство, отглеждане на цветя и овощарство), местното население се занимава и с текстилна промишленост и риболов.
Коста Барселона - Маресме е лесно достъпна – директен влак ще Ви отведе от метростанцията на площад Каталуния в Барселона до избраното селище. Курортите в района са отлична инфраструктура, с чудесни хотели, ресторанти и съоръжения за всякакъв вид спорт. С течение на времето, тук туризмът се е превърнал в основно препитание, изграждайки солидни традиции и предлагайки отбрани услуги с високо качество.
В Коста Барселона – Маресме, в последователност, спрямо отдалечеността им от Барселона, ще Ви посрещат курортите: Калея, Пинеда де Мар, Санта Сузана, Малгарт де Мар и Бланес.

Информация за Вашата почивка:
Най-подходящото време за посещение на курортите в Коста Барселона – Маресме е между април и октомври, когато температурите варират между 20ºС и 30ºС. Средиземнорският климат и лекият бриз осигуряват топло лятно време, но без неприятно високи температури.
Плажовете в Коста Барселона – Маресме са широки и дълги, с фин златист пясък. Отлично поддържани са и често награждавани със статус Син флаг.
Добре поддържана пътна мрежа свързва всички курорти с по-големите национални пътища и магистрали, което ги прави лесно достъпни дори и с кола. Изключително удобен вариант за придвижване е влакът от и за Барселона, който минава през курортите на интервали от половин час, а цената на пътуването е между 2 и 4 евро.
По време на почивката си в някой от курортите на Коста Барселона – Маресме имайте превид, че не всички местни говорят английски, затова е добре да носите със себе си разговорник.

Какво да посетим?
Районът Коста Барселона – Маресме има богата и интересна история, оставила отпечатък в архитектурата и забележителностите на малките крайбрежни градчета.
По време на почивката си задължително посетете старата част на курорта, в който сте отседнали, както и някой от големите старинни чифлици, навсякъде в местността.
Интересни забележителности са и църквите в градчетата, най-голямата от които се намира в Малграт де Мар и е наричана Катедралата на крайбрежието.
Полъх от Средните векове ще усетите в Castillo de Palafolls – старинна крепост, чиито останки са запазени и до днес, а следите на Модернизма ще забележите в много от сградите на Малграт де Мар.
На авантюрисите Коста Барселона – Маресме може да предложи голямо разнообразие от водни спортове и вълнуващи преживявания. Добър избор са приключенският парк Activ Natura в Санта Сузана и аквапарка Marineland на 9 км от Лорет де Мар.

Шопинг, ресторанти и клубове:
Във всички курорти на Коста Барселона – Маресме, по красивите крайбрежни булеварди и в старата част на градчетата, ще откриете обичайния избор от магазинчета за сувенири и подаръци, откъдето да купите спомен от Вашата почивка. Интересни за туристите са и пазарите в курортите, където ще намерите както сувенири, така и различни вкусотии, характерни за местността. За по-голям и изтощителен шопинг – Барселона е на разстояние от кратко пътуване с влак.
Ресторантите във всеки курорт от района могат да задоволят вкуса и на най-капризните, тъй като предлагат кухня от цял свят. Можете да откриете италиански ресторанти, английски барове, както и представители на най-известните вериги за бързо хранене. Не пропускайте обаче да опитате традиционната каталунска кухня – паелята, някои от многобройните морски деликатеси и местните вина. Малките рибни ресторантчета в старата част на Вашия курорт са най-подходящото място за това.
Нощният живот в района също е доста вълнуващ. Във всеки от курортите ще откриете дискотека или клуб, където да се забавлявате до малките часове на нощта. Има също и караоке и фламенко барове, както и доста заведения с музика на живо.
АБОНИРАЙТЕ СЕ
ЗА НАШИТЕ
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
AH Chat Software