loading


X
ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА - www.astralholidays.bg

Крит и Закинтос


Коста дел Сол, или „Слънчевият бряг”, е една от любимите туристически дестинации в Испания и се простира на югозапад от град Малага в посока към Гибралтар. Тук са широките плажове на Средиземно море, родното място на фламенкото и коридата, тук Ви посрещат белите андалуски къщи и живописните портокалови алеи и Ви изкушават денонощните фиести! Доверете се на нашите професионалисти, които ще изготвят най-добрите оферти за почивка в някой от курортите на Коста дел Сол.

Тук Ви посрещат курортите (в последователност от изток на запад): Малага, Торремолинос, Беналмадена, Марбея и Пуерто Банус, Естепона. Условно крайбрежието се разделя на две части – източна и западна.
Източната част е ивицата от 54 км на изток от столицата на провинцията – Малага. От гледна точка на застрояване районът е развит, но не може да се сравнява със западната част на Коста дел Сол. Нерха е най-важното селище в тази част, тук са и повечето туристически забавления.
Западната част на Коста дел Сол е стокилометровата крайбрежна ивица на югозапад от Малага до границата с Кадис. Тази част е силно развита и представлява важна дестинация за испанския международен туризъм.

Малага е столицата на района Коста дел Сол, посещаван всяка година от над шест милиона туристи посещават, за да се насладят на невероятните пейзажи и архитектура, страхотния нощен живот и фантастичните морски ресторантчета. Курортът е домакин и на някои от най-добрите голф игрища, които са разпръснати из Коста дел Сол (или „Коста дел Голф”, както го наричат).
Основния град Малага е добре познат не само заради със златистите си плажове, но и с богатата си история. Той е родно място на известния художник Пабло Пикасо, макар и доскоро неприеман от местните. Музеят Пикасо, отворил врати едва през 2003 г., днес е високо ценен от всеки с усет за необикновеното изкуство.
Малага се състои от три основни туристически района - Marques de Larios, Plaza de la Constitution и Calle de Granada, известни с магазините, нощния и културен живот. Гибралфаро и Алкабаса, стари арабски крепости от 11 в. на хълма над града, Бароковата катедрала и църквата Иглесия де ла Виктория, където се съхранява кръщелното свидетелство на Пикасо, МIMMA – музеят на интерактивната музика, музеят на коридата и музеят на куклите – все места, които трябва да посетите, независимо в кой курорт по крайбрежието сте отседнали.

Информация за Вашата почивка:
Климатът в района на Коста дел Сол е типичен средиземноморски, със средни годишни температури от 17-18ºС. Тук зимата е мека и топла, а лятото е горещо и сухо, като термометрите често показват над 40ºС. Най-хладен от курортите е може би Марбея, благодарение на своя специфичен микро-климат.
Плажовете на Коста дел Сол са любими на туристите от всички възрасти, макар че в тази част, в близост до Гибралтар, който ни дели от Океана, Средиземноморската вода е по-хладна, а успоредно на крайбрежието се простират широки и дълги крайбрежни булеварди, идеални за Вашата разходка. Пясъкът е сивкав на цвят на повечето места, а изборът от водни спортове и забавления е невероятен. Сред най-известните плажове, които можетете да посетите, са: плажът на Пуерто Банус, La Carihuela в Торремолинос, El Cristo в Естепона.

Транспорт:
Придвижването в района Коста дел Сол е лесно, тъй като националната магистрала N-340 и нейните успоредни пътища опасват крайбрежието от единия до другия му край. Само през пиковите часове и понякога през лятото, в определени сектори от този път, движението става доста натоварено, така че предвидете достатъчно време особено за трансфера си навръщане до летището в Малага.
Вечер и през уикендите на летните месеци стават големи задръствания, особено в частта между Малага и Марбея, затова е разумно да се ползва алтернативния път А-7 между Фуенхирола и Марбея. След Марбея движението към Естепона е по-спокойно.
Влак можете да ползвате само между Малага и Фуенхирола. Маршрутът включва и Торремолинос и Беналмадена, както и спирка в близост до летището в Малага.
Ако не разполагате с кола, автобусите са чудесен начин за пътуване в Коста дел Сол. Всеки град разполага с обществена мрежа от автобуси, които осигуряват транспорт из цялото крайбрежие.

Какво да посетим?
От курортите на Коста дел Сол най-много културни забележителности несъмнено ще откриете в Малага. Ако сте отседнали в близките курорти, добре е да посетите катедралата на Малага, крепостта от 11в. Alcazаba. замъка от 14в.Gibralfaro и, разбира се, родният дом на Пабло Пикасо и музея Пикасо.
Не пропускайте да се разходите из старите градчета – Антекера и Михас, застинали във времената от минали векове, различни от всичко, което сте посетили в Европа. Разходете се по крайбрежието и яхтените пристанища на курортите, най-известно и най-луксозно от които несъмнено е Пуерто Банус, но най-атрактивен и приветлив си остава Порт Беналмадена.

Като част от провинция Андалусия, Коста дел Сол привлича най-много туристи с възможността да се посетят най-интересните градове в Испания от времето на Маврите – имперските столици: Севиля, Грана и Кордоба. Нашите представители ще Ви предложат организирани екскурзии, които се препоръчват особено в натоварените летни месеци с цел гарантиран вход в забележителностите, а летният дворец на маврите в Гранада – в последните години е най-посещаваният исторически обект в цяла Испания.
Разбира се, можете да оргинизирате маршрутите си и сами на място, с удобните връзки на железопътния транспорт в страната или с рент-а-кар. Тогава, можете да съчетаете разглеждането на Севиля – с Ронда / изключително живописен старинен град, кацнал в скалите, който се счита за “рожден” град на Коридата/, както и с Марбея или Михас. Отиването до Гранада или Кордоба пък, можете да комбинирате с Антекера или Малага. Но предупреждаваме, че въпреки перфектните пътища, разстоянието от крайбрежието до всеки от големите градове е не по-малко от 250 – 300км в посока – така, че проучете предварително маршрута и предвидете времето си.

Шопинг:
Пазаруването в Коста дел Сол много прилича, но и доста се различава от това в останалата част на Андалусия. И тук много дребни семейни магазинчета изпълват улиците както на малките, така и на големите градове. И тук, както в другите райони на областта, хипер-маркети са плъзнали навсякъде, конкурирайки се с малкия местен бизнес.
Ако сте в Коста дел Сол и търсите интересни неща, които да вземете вкъщи за спомен, можете да се отдалечите от крайбрежието и да навлезете навътре в провинция Малага, където ще откриете автентични и по-интересни сувенири. В Ронда например, местните са известни с изисканите и качествени мебели, които произвеждат.
Ако решите да останете на брега, то несъмнено и почти навсякъде ще откриете обичайните магазинчета за сувенири и подаръци.
Коста дел Сол, и най-вече Марбея, е основна модна дестинация – тук, както и в Пуерто Банус ще откриете бутици на най-известните световни и испански модни марки.

Ресторанти:
Курортите на Коста дел Сол са предпочитани от туристи от цял свят и като такива предлагат огромно разнообразие от международна кухня, която да задоволи и най-изискания вкус. Просто попитайте на рецепцията на хотела си или се разходете из курорта и ще откриете всякакви заведения, от азиатски до френски и италиански.
Не пропускайте да опитате и местната кухня. Освен характерната за крайбрежието морска кухня, с всякакви пресни риби, морски дарове и естествено паеля, тук можете да се потопите и в света на традиционните андалуски ястия.

Кафенета и нощни клубове:
В курортите на Коста дел Сол Ви посрещат всякакви нощни заведения – казина, фламенко барове, английски барове, плажни заведения и безброй ултрамодерни клубове и дискотеки.
Най-шумният курорт несъмнено е Марбея, където баровете на квадратен метър са повече от където и да било в Европа.
Торремолинос и Беналмадена са известни с клубове, които никога не затварят. Най-луксозните и ексклузивни заведения можете да посетите в Пуерто Банус, място за срещи на звезди от цял свят.
Нощта в Малага Ви предлага голямо разнообразие от забавления. Ако искате да убиете времето до полунощ, когато обикновено се раздвижват клубовете, можете да се отбиете за питие в някой бар. Bodega El Pimpi, Orellana Cantor de Jazz или Siempre Asi са чудесен избор.
Най-известните клубове, където можете да танцувате до сутринта, са Sala Wenge, Weekend и Liceo. За любителите на хазарта казино Марбея е винаги отворено.
АБОНИРАЙТЕ СЕ
ЗА НАШИТЕ
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
AH Chat Software