loading


X
ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА - www.astralholidays.bg

Крит и Закинтос
Дидим е малко и хубаво градче, разположено в югозападната част на Турция, с население от около 42 000 души. Намира се на около 200 километра южно от Измир. Градът е един от най-предпочитаните и популярни турски курорти на източното крайбрежие на Егейско море. Тук ще намерите много слънце, прекрасни пясъчни плажни ивици и невероятни изживявания.

Според историческите данни районът е бил заселен през периода на неолита. Създаден е като колония на остров Крит, а след това на Микена - през 16-ти век преди новата ера. В последствие е завладян от персите, древните римляни и византийци като част от провинция Кария. През 1413 год., по времето на султан Мехмед I, e включен в пределите на Османската империя.

През 90-те год. много чужденци започват да купуват ваканционни жилища в Дидим и курортът придобива своеобразен английски облик. Дидим ще ви очарова със спокойствие, романтични пейзажи, висока категория хотели, доброто обслужване, дълги плажове, чисто синьо море и древни руини. Едни от основните забележителности, които можете да посетите са:

Руините на един от най-величествените храмове на древната Елинска цивилизация и светилището на Аполон. Оригиналният храм и светилището са били разрушени по време на персийските войни и този, който може да се види днес, е възстановен след победата на персите над Александър Велики. До храма са разположени и останките на стария стадион, където някога са се провеждали състезания и ритуали.

В близост се намират и руините още два древни града – Приен и Милет. Приен е известен с това, че тук се намира единственият, запазен и до ден днешен, храм на Зевс по цялото крайбрежие на Анадола. В Милет пък е живял и е творил математикът Талес.

Резервирайте сега и се насладете на една пълноценна почивка! Освен това блясъка и лукса, които ще ви предложи всеки всеки един хотел, в допълнение с турското гостоприемство, ще бъдат предпоставка за едни незабравими мигове.
АБОНИРАЙТЕ СЕ
ЗА НАШИТЕ
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
AH Chat Software