loading


X
ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА - www.astralholidays.bg

Крит и Закинтос
Хургада е най-известният от египетските градове на Червено море. Основан е в началото на 20 в. като малко рибарско селище. Днес е световно известен морски курорт със стотици съвременни хотели, туристически селища, ресторанти, атракционни заведения и предлага всички видове морски спортове – ветроходство, сърфинг, водни ски, гмуркане и др.

Хургада се простира на повече от 50 км по бреговете на Червено море, а от запад е оградена от пустиня. Любимо място за почивка е на туристи от Русия, Италия, Германия, Франция и много други страни. Днес населението на курорта е 248 000 и той е разделен на 3 части:

- на север е Дахар - старата част на Хургада, където се намира най-големия пазар, пощата и автогарата

- Сакала е централната част с много магазини и заведения, по-непретенциозни хотели и хотели 4* на брега на морето

- Village Road е новата зона с луксозни хотелски комплекси на брега на морето


Невероятният избор от екскурзии може да задоволи всички желания за срещи с морски обитатели и запознаване с живота в пустинята.
Подводният свят на Червено море е неповторим – разноцветни корали с причудливи форми, тропически риби с необичайни багри, октоподи, костенурки, сепии... Всичко това може да бъде видяно по време на екскрузията до остров Гифтън срещу Хургада при плуване с маска и шнорхел, а така също от специално предназначена за туристи подводница, която се потапя на морското дъно.

Не бива да пропускате и джип сафарито в пустинята и възможността да се качите на камила.


Рибни ресторанти:

- ЕL Mina

- Fish HouseНощни клубове:

- Calypso

- Papas Beach

- Dutch BarМадинат Макади е туристическа зона с голямо разнообразие от хотели, фамилни комплекси и луксозни вили, където всеки може да намери своето любимо място за почивка. Намира се на 30 км южно от Хургада, на площ от 617 акра и се състои от 4 и 5 звездни хотели, някои от които на самия плаж и голф игрище.Souk Makadi е центъра на комплекса Мадинат Макади. Този красив и много модерен търговски център пресъздава цялостната атмосфера на традиционните арабски пазари (сук) с повече от 145 магазини, за всеки вкус от златни бижута до натурални есенции или висококачествени изделия от памук.Разнообразието от магазини, изискани ресторанти, спортни клубове, супермаркети и банки, както и модерни медицински заведения правят Мадинат Макади перфектното място за една спокойна почивка, далече от всичко.
АБОНИРАЙТЕ СЕ
ЗА НАШИТЕ
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
AH Chat Software